Dedecker woest: "Met duizenden op trein, maar op een stoeltje op strand mag niet"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker is bijzonder boos na de beslissing van het Overlegcomité om geen terrassen te openen tijdens de paasvakantie aan zee. 

Jean-Marie Dedecker is burgemeester van Middelkerke. Hij ziet dat mensen met duizenden naar zee komen in overvolle treinen terwijl ze niet op een stoeltje mogen zitten in open lucht op het strand.

"Ik kan moeilijk begrijpen dat men mensen op de trein steekt, naast elkaar zet, met duizenden tegelijk. Van zodra ze op de zeedijk komen mogen ze niet op een stoeltje gaan zitten op het strand en mogen ze niet op een terras gaan zitten."

Dedecker wil, net zoals andere kustburgemeesters, dat de terrassen aan de kust open mogen gaan tijdens de paasvakantie. Dan wordt immers opnieuw veel volk verwacht aangezien er een verbod geldt op niet-essentiële reizen.

"Mijn vraag is dat men de terrassen opent, iets minimum doet voor de horeca. Laat de strandbars openen", aldus Dedecker bij de regionale zender Focus WTV.

Hij richt een oproep aan zijn collega's. "Alstublieft, laat ons een keer opstaan. We hebben een brief geschreven naar de regering. Wij wachten op een antwoord. Als ze niets doen, laat ons dan een keer actie ondernemen."