Dit zijn de nieuwe elementen die je mag inbrengen op je belastingaangifte

door: MRO
belasting geld
Afbeelding bron: Shutterstock.com

FOD Financiën heeft de nieuwigheden in de belastingaangifte voorgesteld. Dit jaar kan je ook opnieuw terecht voor hulp bij het invullen van je belastingbrief in de kantoren van FOD Financiën. We lijsten de fiscale nieuwigheden op.

 • Steun aan gezinnen: kosten voor kinderopvang verhogen tot 14 € per dag.
   
 • Vergroening van het wagenpark: nieuwe belastingvermindering van 45 % met een maximum van 1.500 € voor nieuwe en intelligente thuislaadpaal voor elektrische wagens.
   
 • Premies van Olympische en Paralympische Spelen, Europese en wereldkampioenschappen of andere continentale kampioenschappen worden op de eerste schijf van 50.040 € belast aan 16,5 %.
   
 • Nieuwe coronamaatregelen: belastingvermindering van 30 % op de huur die de verhuurder kwijtschold en eenmalige premie voor sommige begunstigden van een Covid-19-overbruggingsrecht afzonderlijk belast aan 16,5 %.
   
 • Verlenging van bestaande coronamaatregelen: belastingvermindering van 20 % voor de investering in nieuwe aandelen van ondernemingen die hun omzet sterk hebben zien dalen en vrijstelling voor vrijwillige overuren in cruciale sectoren en in het kader van het relanceplan.