Dries Van Langenhove "blij" dat hij naar de rechtbank moet: "Zo kan ik mijn naam zuiveren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Dries Van Langenhove kijkt er naar eigen zeggen naar uit om in de rechtbank zijn naam te kunnen zuiveren. Hijzelf en zijn organisatie Schild & Vrienden kwamen in opspraak na een Pano-reportage. Het parket wil hem voor de correctionele rechtbank zien verschijnen voor inbreuken op de racismewetgeving en de wapenwetgeving.

"Ik verneem dat het parket ons alsnog zal proberen te veroordelen. Hoewel ik vind dat ze hun tijd en uw belastinggeld beter kunnen besteden, ben ik wel blij dat we op deze manier eindelijk een kans krijgen om onze naam te zuiveren via de rechtbank", zegt Van Langenhove in een videoboodschap.

"Ik zie al wat linkse journalisten die hun wensen voor werkelijkheid nemen en denken dat wij zullen worden veroordeeld. Ze zullen teleurgesteld eindigen, want ik heb het dossier al kunnen inkijken en daaruit blijkt duidelijk dat wij over de hele lijn onschuldig zijn", maakt hij zich sterk.

"Ik heb zelf mijn parlementaire onschendbaarheid laten opheffen, nu gaan we met een sterk team advocaten aan de slag om onze naam voor de rechtbank te kunnen zuiveren."