Dries Van Langenhove ergert zich en haalt stevig uit: "Lelijk en steriel"

door: STS
Dries Van Langenhove
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Dries Van Langenhove heeft zich op sociale media opgewonden. Hij vindt dat het nieuwe logo van de stad Leuven breekt met de geschiedenis.

"Honderden jaren lang was het symbool van Leuven herkenbaar en verbonden met de geschiedenis. Nu wordt er doelbewust gebroken met die geschiedenis, net zoals in vele andere steden. Waarom toch? Dit is geen vooruitgang maar degeneratie", schrijft hij op Twitter.

Het nieuwe logo van de provincie Vlaams-Brabant lust Van Langenhove evenmin. "Lelijk en steriel. Geen enkele band met ons verleden of onze identiteit. De ontwikkeling kostte trouwens 73.000 aan de belastingbetaler."

Ook N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys, gemeenteraadslid in Leuven, reageert teleurgesteld. "Over smaken valt niet te twisten. Maar het gebrek aan herkenbaarheid in het nieuwe Leuvense logo is jammer."

"We durven zelfs geen baseline meer hanteren. In het vroegere logo was het stadhuis van Leuven verwerkt, in het nieuwe logo is de link met Leuven, ons erfgoed en onze geschiedenis zoek."

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) is wel enthousiast over het nieuwe logo van zijn stad. "Steden zijn nooit af en evolueren altijd. Ook voor Leuven geldt dat", klinkt het.

"Het Leuven van vandaag is niet meer de stad die ze 12 jaar geleden was, toen het vorige logo het licht zag. En dus is het tijd voor een eigentijds logo, dat weerspiegelt waar Leuven vandaag voor staat."