Egbert Lachaert komt terug op de affaire-El Kaouakibi nadat Open Vld achteruitgaat

door: MRO
Egbert Lachaert Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Uit een nieuwe peiling van VRT NWS en De Standaard blijkt dat Open Vld flink terrein zou verliezen indien er vandaag nieuwe verkiezingen zouden zijn. Egbert Lachaert verwijst naar de zaak-El Kaouakibi.

Open Vld behaalde in 2019 nog 13,1 procent van de stemmen, maar in de meest recente peiling zakt de partij van Egbert Lachaert naar 11,5 procent. En dat ondanks Open Vld de eerste minister levert die ook het hoogst scoort in de populariteitspoll.

Volgens Lachaert zit de affaire-El Kaouakibi nog vers in het geheugen bij de mensen. "De peiling is niet op het leukste moment afgenomen voor onze partij. Het is heel duidelijk dat dat in deze peiling een rol gespeeld heeft", zegt de voorzitter in De Ochtend op Radio 1.

"Wij hebben onmiddellijk het nodige gedaan om haar uit de partij te zetten." Lachaert trekt er lessen uit. "Het moet echt op een andere manier naar de toekomst toe, naar rekrutering, naar de manier waarop we mensen begeleiden in onze partij. We moeten hier de nodige lessen uit trekken en dan kunnen we dat laten vergeten."

"Maar ik zie onderliggend heel veel positieve signalen. We hebben een fantastische topspits met Alexander De Croo en onderliggend blijven wij sterk op onze kernthema's economie, werk en fiscaliteit."