Egbert Lachaert pikt verwijten niet: "Wij laten ons niet door de N-VA dicteren"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft op sociale media uitgehaald naar N-VA nadat zijn partij verwijten te slikken kreeg van de Vlaams-nationalisten.

Alles draait om Ihsane Haouach, regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. Die had in de Franstalige pers gezegd dat we ons moeten afvragen hoe we met een veranderende bevolking omgaan met de scheiding tussen Kerk en Staat.

Egbert Lachaert schreef daar zijn mening over neer op Twitter. "Grondwettelijke beginselen zoals scheiding van Kerk en Staat moeten we niet herdefiniëren omwille van een wijzigende demografie."

"Wij rekenen erop dat de regering dit in de Kamer bevestigt. Een debat over de plaats van religie in onze samenleving is nuttig, maar moet respectvol gevoerd worden."

N-VA

Het deed bij N-VA-Kamerlid Sophie De Wit de wenkbrauwen fronsen: "Waarom heeft Open Vld daarstraks de hoorzitting en het debat hierover dan weggestemd in de Kamercommissie? A zeggen maar B doen. Bij Open Vld kunnen ze dat. En het gebeurt telkens weer."

"We laten onze werkzaamheden niet door de N-VA dicteren. We zijn volwassen genoeg om zelf onze agenda te bepalen", kaatste Lachaert de bal terug.