El Kaouakibi krijgt dringend verzoek van voorzitter Lachaert: "Geef dat terug!"

door: STS
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert denkt dat Sihame El Kaouakibi niet langer kan functioneren in het Vlaams Parlement. Hij hoopt dat ze haar zetel zal teruggeven aan de partij.

Lachaert zette deze week de procedure in gang om El Kaouakibi uit de Open Vld te zetten. De politica kwam in opspraak over vermeend gesjoemel met subsidies voor haar vzw Let's Go Urban.

In principe zou ze kunnen blijven zetelen in het Vlaams Parlement, als onafhankelijk lid. Lachaert vraagt echter dat ze haar zetel teruggeeft aan Open Vld. "Ik zou die beslissing nemen, moest ik haar zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat als je in alle integriteit je verdediging wil voeren in dit verhaal, het goed zou zijn om afstand te nemen van de politiek", zei Lachaert op Radio 1.

"Ik zie met de beste wil van de wereld niet in hoe je in het Vlaams Parlement nu nog met gezag kan spreken en mee beslissingen kan nemen. Volgens mij is haar functioneren daar ernstig gecompromitteerd. Dus ik roep haar op om die zetel los te laten indien onze statutaire commissie haar uitsluit uit de partij."