Erika Vlieghe furieus op politicus: "Bijzonder gevaarlijk wat hij gedaan heeft"

door: STS
Viroloog Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Professor Erika Vlieghe is niet opgezet met de zaken die MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de jongste weken verkondigde.

Bouchez liet zich gelden in het debat over versoepelingen en kreeg het op sociale media aan de stok met viroloog Marc Van Ranst. Zo stelde hij dat de experten reeds een vergoeding kregen, terwijl dat niet zo was. Hij vond ook dat de experts de beslissingen van de politiek moesten steunen. Het deed Van Ranst prompt afzien van de vergoeding die hij zou gaan krijgen.

Erika Vlieghe is evenmin opgezet met de uitlatingen van Bouchez. "Ten eerste heeft hij openlijk de wetenschappelijke kwaliteit van onze adviezen in twijfel getrokken. Ik vind dat bijzonder gevaarlijk vanuit zijn positie", zegt Vlieghe in een interview op de website van De Morgen.

"Ten tweede vertelde hij een aantal vreemde dingen over de vergoeding per vergadering die wij als experts krijgen en over hoe wij het beleid van de regering meer zouden moeten verdedigen. Dat is zeer zorgwekkend", aldus de voorzitster van de expertengroep GEMS.