Francken reageert: 'Als de Groenen zo verder doen, zal de kiesdrempel dichtbij komen'

door: MRO
Theo Francken - Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Meyrem Almaci (Groen) haalde in de krant De Morgen stevig uit naar Theo Francken (N-VA). Ze noemde hem 'moreel gebuisd'. Op sociale media reageert Francken op de uithaal.

"Paarsgroen ging werk maken van meer respect en minder polarisatie. De kapitein van de verbindingsbrigade geeft alvast het goede voorbeeld met deze ad hominem-tackle", schrijft Theo Francken op zijn Facebookpagina.

"Haar uitspraak toont eigenlijk perfect aan wat er mis is met links tegenwoordig. Ze proberen het alleenrecht op het moraliteitsdebat te claimen. Wie de groenlinkse woke-agenda van zelfhaat en nietszeggend wereldburgerschap niet blind volgt, is moreel gebuisd en een inferieur wezen. Een slechte mens, quoi."

"Nochtans blijkt uit het fenomenale boek van de sociaal psycholoog Jonathan Haidt ‘The Righteous Mind’ net dat rechts een structureel voordeel heeft op links als het gaat over de grote morele principes zoals zorgzaamheid en eerlijkheid, maar vooral op loyaliteit, autoriteit en heiligheid."

"Laat het me zo zeggen: als het op moraliteit aankomt, en wat is politiek anders, speelt rechts een thuismatch voor een vol stadion en links een moeilijke uitmatch."

"Als de Groenen zo verder doen met de rode moraliteitskaart te trekken telkens iemand er een andere visie op nahoudt, zal de kiesdrempel dichtbij komen. In een partij zonder zetels of macht heb je enkel nog het grote gelijk. Dat is alvast een voordeel."