Frank Vandenbroucke duidelijk: "Wie dan nog niet gevaccineerd is, wordt ontslagen"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke laat er geen twijfel over bestaan: niet-gevaccineerd zorgpersoneel zal uiteindelijk ontslagen worden.

De verplichte vaccinatie van iedereen die in de zorgsector werkt ligt al langer op tafel. Nu worden de plannen concreet.

Zo zal het volledige zorgpersoneel tegen 1 april gevaccineerd moeten zijn. In een overgangsperiode, die ingaat vanaf 1 januari, kunnen weigeraars op tijdelijke werkloosheid gezet worden.

Wie na 1 april nog weigert, zal ontslagen worden. In dat geval kan die persoon wel rekenen op een werkloosheidsuitkering.

Frank Vandenbroucke

"Vanaf 1 april is de keuze definitief. Wie zich dan niet volledig heeft laten vaccineren, kan echt niet verder werken in de gezondheidszorg", zei minister Vandenbroucke op Radio 1.

"Dan volgt het einde van de arbeidsovereenkomst. Mensen die zelfstandig werken, kunnen niet verder werken als zelfstandige."

"Het gaat over mensen die als verpleegkundige, zorgkundige of arts werken. Maar ook over kinesitherapeuten, logopedisten, artsen buiten de ziekenhuizen, apothekers...", aldus Vandenbroucke.

Download nu de gratis app van Redactie24