Frank Vandenbroucke heeft belangrijk nieuws: "Deze regel is nu verstrengd"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft aangekondigd dat wie in quarantaine moet, dat voortaan gedurende tien dagen moet doen. Voorheen was dat nog zeven dagen.

"We zullen winnen van dit virus en we zullen de vrijheid waar we naar verlangen terugwinnen, met deze strategie: testen, isoleren, vaccineren", zei Vandenbroucke tijdens een persconferentie.

"Wie de ziekte heeft, moet zich isoleren. En vanaf nu hanteren we tien dagen als regel, niet zeven. Omdat met name de nieuwe varianten langer en meer besmettelijk zijn. Ook als je in quarantaine moet omdat je een risico hebt gelopen: ga in quarantaine, blijf in quarantaine, laat je testen."

"We hebben een nieuwe teststrategie. We gaan de enorme capaciteit om te testen die we hebben, zeer breed inzetten. Dus niet alleen bij mensen die zich ziek voelen, maar ook overal waar er een verontrustende uitbraak is: op scholen, in wijken... Zo kunnen we snel op de bal spelen. Alle private klinische labo's in ons land krijgen ook de nodige financiering om PCR-testen te gebruiken waarmee ze onmiddellijk kunnen vaststellen of het gaat om gevaarlijke varianten."