Frank Vandenbroucke legt uit waardoor hij zich laat leiden bij verstrengen van maatregelen

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag komt het Overlegcomité samen en dan zal beslist worden over de verstrenging van de coronamaatregelen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke beseft dat de situatie 'zeer ernstig' is.

"We staan voor een zeer ernstige situatie. Ze is ernstiger dan vorige week, ze is ernstiger dan in Nederland en Frankrijk. In zulke omstandigheden moet men actie ondernemen, maar niet improviseren", zei Frank Vandenbroucke in de Kamer.

"Men moet maximale steun zoeken over grenzen van meerderheid en oppositie en solidair in actie gaan. Vrijdag komt het Overlegcomité samen en daar zullen we de nodige beslissingen nemen."

"Het virus is de schuld van niemand. Het aanpakken is de verantwoordelijkheid van iedereen. Bij de beslissingen die we zullen nemen, zullen we ons laten leiden door het openhouden van de scholen, ervoor zorgen dat de bedrijven kunnen blijven draaien en mensen hun job niet verliezen, ervoor zorgen dat onze gezondheidszorg niet kapseist."

"Het virus is onze vijand, maar isolement van mensen is ook een vijand. We moeten ervoor zorgen dat krachtige maatregelen niet leiden tot meer eenzaamheid in dagen die donkerder worden."