Frank Vandenbroucke reikt prijs uit aan ziek meisje (14): "Wens ik haar met heel mijn hart"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een prijs uitgereikt aan Louise, een meisje van 14 jaar die kampt met een zeldzame ziekte.

"Louise is 14. Sinds haar geboorte heeft ze ingrepen en behandelingen ondergaan omdat ze een zeldzame ziekte heeft die haar slokdarm aantast", legt minister Vandenbroucke uit op zijn Facebookpagina.

"Elk jaar reikt Radiorg, de Belgische vereniging voor mensen met een zeldzame ziekte, een bijzondere prijs uit aan een bijzonder iemand. Dit jaar had ik de eer om die aan Louise te geven."

"En het is duidelijk waarom ze die kreeg: omdat ze zo vlot en zo matuur over haar ziekte praat, en de weg die ze heeft afgelegd, samen met haar familie."

Frank Vandenbroucke heeft een grote wens voor Louise, namelijk dat ze haar jeugd kan beleven zoals alle jongeren van haar leeftijd, zonder dat ze zich beperkt moet voelen door haar ziekte.

"Dat wens ik haar ook met heel mijn hart toe en doet moet ook het engagement zijn van een kwaliteitsvolle gezondheidszorg."

Altijd mee? Download gratis de app van Redactie24