Is Frank Vandenbroucke te dominant? "Belangrijk dat zijn beleid goed is"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Frank Vandenbroucke (sp.a) treedt prominent op de voorgrond. Hij is een sterke persoonlijkheid en dat komt hem wel eens op kritiek te staan. 

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez uitte kritiek op de minister van Volksgezondheid door te stellen dat Vandenbroucke moet beseffen dat hij niet meer is dan de andere ministers in de regering. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau wuift die kritiek weg.

"Ik ben nog altijd zeer tevreden over de keuze voor Frank Vandenbroucke. We hadden een kapitein nodig die het schip in woelige wateren opnieuw veilig in de haven kan brengen en we zijn op koers om opnieuw naar betere tijden te gaan", vertelt hij bij VTM Nieuws.

"In zo'n moeilijke omstandigheden is beleid voeren niet makkelijk, maar hij is een zeer verstandig persoon die op basis van kennis en wetenschap zo goed mogelijk zijn best doet, met een heel goede ploeg, om ons zo snel mogelijk in die veilige haven te brengen."

"Ik focus mij op de resultaten en de cijfers van het beleid en de maatregelen hebben impact gehad. Ik laat het roddelcircuit voor zij die daar tijd voor hebben."

"Frank kan dominant zijn, dat heb je met sterke personen. Ik bedoel dat op een positieve manier. Ik vind het belangrijk dat zijn beleid goed is. Ik hoor van veel mensen dat de samenwerking goed verloopt."