Gwendolyn Rutten en Bart De Wever stevig in de clinch

door: STS
Gwendolyn Rutten
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Parlementslid Gwendolyn Rutten en N-VA-voorzitter Bart De Wever blijven steken uitdelen naar elkaar.

De Wever had gezegd dat Rutten aan het nimby-syndroom leidt, op steroïden. Nimby is een afkorting voor 'not in my backyard', oftewel wanneer mensen iets liever niet in hun achtertuin zien gebeuren.

Het zou haar in het stikstofdossier enkel om de Abdij van Averbode gaan, in haar 'achtertuin'.

"Wanneer men het met argumenten niet kan halen, volgt steeds de persoonlijke aanval. Nu ook in het stikstofdossier", reageerde Rutten op haar Twitter-account. "Ik neem het als een compliment, zelfs van iemand die al tien jaar het eigen Antwerpse belang 'op steroïden' dient."

"Van de man die al heel zijn carrière lang in de eerste plaats alleen voor Antwerpen rijdt, heb ik geen lessen te leren", voegde Rutten eraan toe in 'Villa Politica'.

"Ten tweede ben ik fier dat ik van Oost-Brabant ben en ik ben ook fier op die Abdij van Averbode. Ik ben zelf niet eens gelovig, dus met mij heeft het weinig te maken."

"Wat wel klopt, is dat ik dat dossier heel goed ken. En ik heb gezien dat het niet klopte, er was daar een fout. Dat was het eerste dominosteentje. Je begint dan te graven en te zoeken en wat blijkt: dat alle andere dominosteentjes ook aan het vallen zijn."

"Met andere woorden: Averbode is hier misschien een katalysator, maar het gaat wel degelijk om hoe men met mensen hun levenswerk omgaat en beslist dat die bedrijven moeten sluiten. En dat soort bedrijven liggen in heel Vlaanderen."