"Ik hoop dat de Vivaldi-partijen in 2024 krijgen wat ze verdienen, zijnde verlies"

door: MRO
bart de wever
Afbeelding bron: Photonews

Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever is het duidelijk dat België op deze manier niet langer bestuurbaar is en dat er een grote hervorming moet komen. Hij kijkt daarvoor al naar de verkiezingen van 2024.

"20 jaar N-VA heeft veel opgeleverd, maar iedereen wijst er terecht op dat wij nog op een grote honger zitten en dat is de grote hervorming van dit land", zegt Bart De Wever in Zevende dag.

"2024 is de vervaldatum, dat is de afspraak met de geschiedenis. Ik hoop dat de Vivaldi-partijen krijgen wat ze verdienen, zijnde verlies. Dan is de teerling wat mij betreft echt wel geworpen."

"In 2019 waren we met de PS heel dicht bij een akkoord, dat is een historisch gemiste kans. Ik wil die in 2024 hernemen. Maar de partijen in Vlaanderen die dan elke keer toch weer bereid zijn om met een minderheid in Vlaanderen te besturen tegen de Vlaamse belangen om toch maar de Wetstraat 16 te hebben, ik hoop dat die krijgen wat zij verdienen want zij hebben ons in de steek gelaten."

"Bij de PS is het besef gekomen dat ons land op de rand staat van totale onbestuurbaarheid en zij zijn realistisch genoeg om te beseffen dat we in 2024 daarover een akkoord moeten maken."