"Ik wil zo snel mogelijk AstraZeneca in mijn arm krijgen"

door: STS
Vaccin - AstraZeneca
Afbeelding bron: Photonews

Steeds meer mensen die een vaccin van AstraZeneca toegediend moesten krijgen, zeggen hun afspraak af. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) benadrukt opnieuw dat er niet gepanikeerd moet worden.

De schrik zit er bij sommige mensen nochtans goed in, nu landen als Denemarken en IJsland het inenten met dat vaccin hebben stopgezet. De reden daarvoor is dat er bij 30 personen op vijf miljoen inentingen vorming van bloedklonters ontstond. Een bijzonder laag aantal, en dat het een met het ander te maken heeft, klopt volgens experts ook niet.

Minister Vandenbroucke begrijpt de ongerustheid wel. "Natuurlijk beginnen mensen zich vragen te stellen wanneer je zoiets in het nieuws hoort, dat begrijpen we zeer goed. Maar ik denk dat we de mensen kunnen geruststellen, en meer dan dat. Alsjeblieft, laat je vaccineren", zei hij voor de camera's van VTM.

"Ikzelf zou graag zo snel mogelijk een AstraZeneca in mijn arm krijgen. Maar het mag nog niet, ik ben nog niet op die leeftijd. Maar ik zou zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden met AstraZeneca. Het is een goed en veilig vaccin."