“Indien ik voorzitter was van Groen had ik andere accenten gelegd”

door: WVDS
Bjorn Rzoska - Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Björn Rzoska nam deel aan de voorzittersverkiezingen bij Groen. Indien hij het gehaald had, dan zou hij andere accenten hebben gelegd. “Groen moet zijn geloofwaardige kant meer in de kijker zetten.”

“Ik zou wel wat andere accenten hebben gelegd. Ik heb dat toen ook niet onder stoelen of banken gestoken bij mijn kandidatuur om voorzitter te worden”, vertelt Rzoska in bij Redactie24.

“Ik ben ervan overtuigd dat wij een veel breder publiek kunnen aanspreken op het moment dat wij onze realistische en geloofwaardige kant in de kijker zouden zetten. In de praktijk doen we dat lokaal op heel wat plaatsen al waar we mee besturen.”

“We hebben lokaal heel wat mensen die beleid voeren en die bewijzen dat zij op een heel haalbare manier laten zien dat het anders kan. Zo geeft Elke Van den Brandt aanzetten om Brussel in een andere plooi te leggen. Als groene partij moeten wij erin slagen om een breder publiek aan te spreken.”

“Ik stel regelmatig vast dat heel wat ondernemers al heel ver zitten in die groene transitie. Zij zien in de boekhouding dat het hen oplevert.”

Bekijk het interview met Björn Rzoska in onderstaande video.