Jean-Marie Dedecker "nog niet klaar" met Vandenbroucke: "Het zal mijn rechtervuist zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker is woest op minister Frank Vandenbroucke. Die had hem extreem laf genoemd omdat hij de terrassen in Middelkerke op 1 mei al wil laten heropenen.

"Ik ben ervan geschrokken, dat geef ik eerlijk toe. Ik had het van hem niet verwacht. Nu is het oorlog. Wie mij een tik op de linkerwang geeft, moet niet verwachten dat ik mijn rechterwang klaarhoud. Het zal mijn rechtervuist zijn", briest Dedecker in een interview met Het Laatste Nieuws. "Vandenbroucke is nog niet klaar met mij."

Dedecker verwijt de minister van Volksgezondheid ook dat hij feitelijk niet verkozen werd. Hij werd tot ieders verbazing door zijn partijvoorzitter, Conner Rousseau, terug naar de politiek gelokt. Toen Vooruit, toen nog Sp.a, in volle coronacrisis de gegeerde ministerpost van Volksgezondheid kon binnenrijven, stond Vandenbroucke plots weer in de nationale schijnwerpers.

"Wie is hier de lafaard? Het dictatortje uithangen zonder dat je verantwoording moet afleggen bij de kiezer, dát noem ik laf. Niemand heeft op hem gestemd, dus denkt hij dat hij ongestraft kan pesten", vindt Dedecker.