Jean-Marie Dedecker: "Wij zullen deze week terrassen en strandbars zetten"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

De horeca mag pas vanaf 1 mei heropenen. Het is een zware klap voor de kust. Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, kondigt aan dat hij terrassen en strandbars zal laten zetten.

Jean-Marie Dedecker vraagt dat de terrassen aan de kust open mogen tijdens de paasvakantie. "Ik heb met collega's afspraken gemaakt. Wij zullen deze week de terrassen laten zetten, wij zullen ook de strandbars laten zetten", kondigt hij aan in De Zevende Dag.

Hij wil de beleidsmakers uitnodigen om getuige te zijn van de drukte aan de kust. En door het verbod op niet-essentiële reizen zullen wellicht heel veel mensen tijdens de paasvakantie naar zee trekken.

"We gaan de minister-president Jan Jambon en de premier Alexander De Croo uitnodigen om te komen kijken op een zondag om te zien hoeveel volk hier is, om te zien dat hier 100 meter file staat om een ijsje te kopen."

"Dat mensen wel op een bank mogen gaan zitten die niet ontsmet is, maar niet op een strandstoel van een terras. Ik zal de reactie van deze mensen vragen en dan zullen we bekijken wat we zullen doen."

Jan Jambon liet al onmiddellijk verstaan dat de terrassen enkel aan de kust openen en elders niet geen optie is.