Komt Conner Rousseau nog terug? Nieuwe voorzitter doet opmerkelijke vaststelling over hem

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Het is stil geworden rond gewezen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, die opstapte nadat uitkwam dat hij racistische en seksistische uitspraken gedaan had. Zien we hem nog terug in de politiek?

Het staat alleszins vast dat Rousseau nog steeds populair is. Hoewel hij enkele plaatsen moest prijsgeven, staat hij staat nog altijd in de bovenste gelederen in de peilingen. "Dat is opmerkelijk, want hij is vandaag geen politicus meer", zei Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere op Radio 1.

"Hij is al maandenlang uit beeld, doet al maandenlang niet aan politiek. Maar ik stel ook vast dat hij nog steeds in de top vijf van populairste politici staat."

Op de vraag of Vooruit Rousseau nog nodig heeft, antwoordde Depraetere: "We kunnen het ook zonder Conner Rousseau. Daar ben ik absoluut van overtuigd. We hebben echt iets sterks neergezet de voorbije jaren. Dus ik maak mij daar niet veel zorgen over, integendeel. Maar het kan ook dat hij wel terugkomt, de keuze is helemaal nog niet gemaakt. Hij heeft tot 13 april de tijd, het moment dat de lijsten moeten worden ingediend."

Ook andere partijleden van Vooruit gooien de deur zeker niet dicht voor Rousseau: "Ik hoop dat hij ons nog kan helpen, voor of achter de schermen. Maar die keuze is aan hem", vertelde Vlaams Parlementslid Bruno Tobback aan Humo.