Kristof Calvo (Groen) laat zich uit over zijn voorzitster Meyrem Almaci

door: MRO
Kristof Calvo Groen
Afbeelding bron: Photonews

Er was de voorbije week bijzonder grote vreugde bij Groen omwille van de Vivaldi-regering, maar wat gebeurde rond de persoon Kristof Calvo heeft daar toch een schaduw op geworpen. Calvo bevestigt dat hij het nieuws dat hij geen minister zou worden, niet van Meyrem Almaci te horen kreeg.

Velen hadden verwacht dat Kristof Calvo minister zou worden voor Groen, maar dat bleek niet zo. Teleurstelling troef bij Calvo, ook omwille van de manier waarop hij het nieuws te horen kreeg.

Kristof Calvo werd niet ingelicht door voorzitster Meyrem Almaci. "Het is mij door iemand anders verteld, ergens voor ons ledencongres ergens op straat in een parkje in Gent", vertelde hij in De Zevende Dag.

"Iedereen beseft wel dat je zulk een beslissing niet in een parkje omringd door spelende kinderen wil horen. Ik wil mijn teleurstelling op dat vlak niet verstoppen. Als een CEO van een bedrijf zo zou omspringen met zijn medewerkers, dan is Groen wellicht de eerste partij om daar parlementaire vragen over te stellen. Dat doet pijn, maar dat is niet het allerbelangrijkste wat deze week is gebeurd."

Plek genoeg onder de zon

Calvo benadrukt dat hij goed kan samenwerken met zijn voorzitster. "Er is plek genoeg onder de zon, er is heel veel werk en er zijn heel veel uitdagingen. Meyrem en ik heb getoond dat we samen tot heel veel in staat zijn. We hebben samen een prachtig regeerakkoord onderhandeld."