Kristof Calvo houdt pleidooi: "Geen pleidooi voor slappe koffie of voltijdse grijsheid"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Parlementslid Kristof Calvo (Groen) is ervan overtuigd dat het tijd is voor een nieuw soort politiek: "Een politiek van openheid, nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid, met meer democratie en minder particratie."

"Als we de politiek willen vernieuwen, zal dat vooral moeten gebeuren in het parlement. De Kamer moet veel meer dan nu een ontmoetingsplaats worden van mensen, ideeën en meningen. Een plek waar volksvertegenwoordigers trachten te overtuigen, maar zich ook laten overtuigen", schrijft Calvo op Facebook. "Het parlement moet minder praatbarak en meer denktank worden."

"Het pleidooi voor meer samenwerking is geen pleidooi voor slappe koffie of voltijdse grijsheid", benadrukt hij. "Want dit is geen tijd voor gezapigheid. Corona zorgt voor meer ongelijkheid, meer wantrouwen, meer concurrentie. Extremen rukken daardoor op."

"Horecaondernemers zien zwarte sneeuw, mensen van alle leeftijden voelen zich eenzaam en de zorgsector is moegestreden, terwijl de coronacijfers pieken. Voor hen wil ik iets betekenen, en dat kan het best in de politiek."

Vivaldi

"Ik zal dat doen als overtuigde ecologist, als complexloze progressief én als enthousiaste Vivaldist. Ein-de-lijk is er een project dat ons land een toekomst kan geven. De omstandigheden zijn aartsmoeilijk, maar ik heb veel respect voor het leiderschap van premier Alexander De Croo."