Kristof Calvo moest zware klap verwerken: "Dáárom wou ik zo graag minister worden en was ik zo teleurgesteld"

door: STS
Kristof Calvo
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo van Groen heeft de tijd genomen om na te denken nadat hij te horen kreeg dat hij geen minister mocht worden. "Uitwaaien aan onze Belgische kust heeft mij deugd gedaan", schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

Calvo blikt terug op de voorbije periode, waarin hij het zwaar had: "Kristof, je wou het te graag, zei iemand mij de dag na de beslissing over de ministers. Wellicht klopt dat. Thuis heb ik het zo meegekregen: je moet ambitieus zijn in het leven, hard werken en dan hoef je die ambitie ook niet weg te steken. Maar in de politiek gelden wellicht andere spelregels dan ten huize Calvo."

"Inderdaad, ik wou graag minister worden. Omdat ik ons eigenzinnig land, een land waar ik van hou, en de politiek, mijn allereerste lief, wil veranderen. Ik kan dat uiteraard niet alleen, maar wou daarin wel het voortouw kunnen nemen. Mensen die mij een beetje kennen weten hoe frustrerend ik het oppositiepak soms vond", schrijft hij.

Calvo was teleurgesteld

"Dáárom wou ik het graag. Om iets te kunnen opbouwen in plaats van te moeten bekritiseren. Om over partijgrenzen te werken zonder te veel taboes. Om de talrijke overeenkomsten tussen partijen en politici in de verf te zetten in plaats van vooral bezig te moeten zijn met de kleine verschillen. Om tegelijk ook de kracht te koesteren die net uit die verschillen kan voortkomen. Om ook nationaal te doen waarmee wij in Mechelen straffe resultaten hebben geboekt. Dáárom was ik teleurgesteld. Maar aan zee kreeg ik dus weer adem."