Kristof Calvo sabelt De Wever én Jambon neer: "N-VA en Vlaams Belang haalden géén meerderheid"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het gaat er hard aan toe tussen de kopstukken op het Belgische politieke toneel. Een tweet van N-VA-voorzitter Bart De Wever lokte heel wat reacties uit, ook van Groen-politicus Kristof Calvo.

Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert maakte bekend dat hij voor een regering zonder N-VA wil gaan. Hij werkt aan een Vivaldi-coalitie met liberalen, groenen, socialisten en christen-democraten.

"Vlaanderen stemde nog nooit zo Vlaams en rechts, de komende federale regering wordt mogelijk nog nooit zo Franstalig en links. Het verdriet van Vlaanderen", reageerde Bart De Wever op Twitter.

Kristof Calvo diende De Wever snel van antwoord. "Niemand kan dé stem van dé Vlaming opeisen. Sommigen dromen er van, maar N-VA en VB haalden geen meerderheid. Een eventueel alternatief is even legitiem."

Jan Jambon

Het kopstuk van Groen haalde daarnaast ook fors uit naar Jan Jambon. "Wat wel zeker is: de Vlaming heeft niet gestemd voor MP (minister-president, nvdr) die onwaarheden vertelt en een overlijden als fait divers benadert."