Maggie De Block heeft nieuws over onze energieprijzen: "Dat is boerenbedrog"

door: MRO
Maggie De Block
Afbeelding bron: Photonews

De btw op gas en elektriciteit blijft op 6 procent. De besparing die de consument daardoor krijgt, zal op termijn gedeeltelijk ongedaan worden gemaakt door accijnzen. Daarover is Maggie De Block (Open Vld) duidelijk. 

"Europa zegt dat onze maatregelen goed geweest zijn en dat ze geholpen hebben. In de toekomst moeten we dat wel meer gecibleerd doen. Daarom zal de omvorming van btw naar accijnzen er komen", stelt Maggie De Block in de Kamer.

"Er is voor alles een moment waarop iets wordt gezegd en in andere omstandigheden moet worden bijgestuurd. Daar moet men in de politiek niet te beroerd voor zijn. Wij hebben dan ook bijgestuurd."

"Niemand twijfelt aan het feit dat ik liberaal ben, maar ik ben ook gekend om mijn realisme. Zo'n grote uitgave in al moeilijke budgettaire omstandigheden moet ergens gecompenseerd worden. Daarover zijn we het toch eens."

"Boerenbedrog is denken dat het allemaal gratis wordt of veel minder duur zonder dat geweten is waar dat geld gehaald moet worden. Dat is boerenbedrog. We zijn niet te beroerd geweest om inderdaad van gedachten te veranderen toen de prijzen torenhoog werden."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app