Meer duidelijkheid over barbecues: "Niet verboden, maar zal niet gezellig worden"

door: STS
Barbecue - vlees
Afbeelding bron: Pixabay

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) raadt het organiseren van barbecues af: "We gaan dat niet verbieden, maar het is geen goed idee."

"Ik denk dat barbecues organiseren niet echt een goed idee is. Want op een gezellige barbecue zit je dicht bij elkaar aan tafel. Dat is iets waarbij je ambiance wil maken", zei Vandenbroucke op VTM.

"We gaan barbecues niet verbieden. Maar er zijn heel duidelijke regels, ook vandaag al. Als je eten aanbiedt aan mensen, moet er om besmetting te voorkomen één iemand zijn die opschept. Afstand houden, ook bij het eten, is ook een belangrijke regel. Of je dan een gezellige barbecue kan organiseren, dat betwijfel ik nogal."

"We gaan nu meer dan ooit rekenen op het gezond verstand van de mensen. Dat is een risico dat we nemen. De mensen hebben zich tijdens de winter in grote mate aan de maatregelen gehouden. Dus we rekenen opnieuw op het gezonde verstand van de mensen: afstand, afstand, afstand. En een mondmasker dragen wanneer je niet voortdurend die afstand kan garanderen."