Meyrem Almaci wil er niet meer van weten: “Stop met dat telkens te doen voor een Overlegcomité”

door: PMN
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Meyrem Almaci (Groen) beseft dat bij de bevolking het vertrouwen in de politiek gedaald is. Ze geeft ook haar mening over verplichte vaccinatie.

“Ik kan de frustratie van mensen begrijpen die een leven of hun bedrijf moeten organiseren. Ze moeten voortdurend veranderen”, zegt Meyrem Almaci in ‘De Afspraak op Vrijdag’.

“Dat heeft te maken met die mutaties. Het virus past zich aan. Het vertrouwen in de experten is acht op tien.”

De bevolking heeft wel een heel stuk minder vertrouwen in de politiek. “Dat opbod elke keer naar een Overlegcomité, ik roep op om daarmee te stoppen. De mensen die in betogingen meelopen zijn niet alleen maar anti-vaxxer. Daar zijn ook mensen bij die het moeilijk hebben.”

“Mensen vragen om het wat voorspelbaarder te maken. We moeten dat Overlegcomité anders aanpakken. We moeten zeggen dat vaccins niet de weg naar de vrijheid zijn, dat gaan verschillende factoren zijn.”

“Het blijft belangrijk om te zeggen dat vaccinatie werkt. Ik ben voorstander van verplichte vaccinatie in de zorg, in de optie van de patiënt. Verplichte vaccinatie voor de hele bevolking is dan weer iets anders.”

Download nu de gratis app van Redactie24