Meyrem Almaci ziet sterke regering-De Croo: “Ondanks pogingen van de oppositie om te stoken”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Groen-voorzitster Meyrem Almaci is blij met de start die de regering-De Croo heeft gemaakt. Ze stelt tevreden vast dat de afspraken uit het regeerakkoord dat zij mee onderhandelde ook worden uitgevoerd.

“De regering zit eigenlijk nog in de wittebroodsweken, ze is vertrokken en moet nu haar werk doen. Als partijvoorzitter onderhandel je het regeerakkoord en daarna waak je er een beetje over of dat goed wordt uitgevoerd. Ik heb tot nu toe niet moeten tussenkomen. Dat wil zeggen dat er een goede ploeg is, met een goed vertrouwen.”

“Het is ook een genderevenwichtige ploeg en dat is voor mij als voorzitter van Groen heel belangrijk. Het is ook dankzij de groene familie dat dat evenwicht is bereikt. Men blijft tot dusver binnen de marges van het regeerakkoord, ondanks pogingen van de oppositie om daar in te stoken”, aldus Meyrem Almaci bij Redactie24.

“Er zit een heel stevige regeringsploeg en wij hebben met Tinne Van der Straeten en Petra De Sutter twee klasbakken in de regering, met Kristof Calvo ook als sterke fractieleider. Ik ben niet van plan schoonmoeder te zijn. We hebben alles om van onze bestuursdeelname een succes te maken.”