Minister van Pensioenen krijgt kritiek: "Kent cynisme in pensioenbeleid dan geen grenzen meer?"

door: STS
Pensioen - gepensioneerden - geld - bejaarden
Afbeelding bron: Pixabay

PVDA zegt verbaasd te zijn over de plannen van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS), waarover woensdag bericht werd.

De Mediahuis-kranten schreven dat Lalieux de verhoging van de minimumpensioenen wil financieren door mensen met een aanvullend pensioen mee te laten betalen.

Bij PVDA waren ze verbaasd door het bericht. "Kent het cynisme in het pensioenbeleid dan geen grenzen meer?", vraagt Gaby Colebunders zich af. "Mensen hebben een aanvullend pensioen omdát het wettelijk pensioen zo laag is in ons land."

"Zeventig procent van de werknemers heeft aanvullende pensioenrechten opgebouwd. Die rechten nu zwaarder gaan belasten om het minimumpensioen op te krikken, brengt ons van de regen in de drop", voegt partijgenoot Kim De Witte daaraan toe.

Lalieux ontkent

Minister Lalieux heeft intussen het krantenbericht ontkend. Ze zegt dat de verhoging van de minimumpensioenen enerzijds en de aanvullende pensioenen anderzijds zaken zijn die los van elkaar staan en dat het ene niet door het andere gefinancierd wordt.