Minister Van Peteghem zet puntjes op de i over btw op energie: "Gaan we dan opnieuw bekijken"

door: STS
Vincent Van Peteghem
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem benadrukt dat het nog niet vaststaat wat er na september zal gebeuren met de btw op gas en elektriciteit.

De regering besliste eerder al om de btw op elektriciteit van 21% naar 6% te brengen, en maandag werd beslist dat dit ook van toepassing wordt op gas.

"We hebben heel duidelijk afgesproken binnen de regering dat de btw van 6%, zowel voor gas als voor elektriciteit, nu voorlopig geldt tot einde september", zei minister Van Peteghem (CD&V) op VTM.

"We gaan begin september een evaluatie maken. We zullen dan een beslissing nemen op basis van de gas- en elektriciteitsprijzen op dat moment. We zullen dan kijken wat we kunnen doen en we kunnen dat dan verlengen."

Corona

"Vergelijk het met de coronacrisis. Ook toen namen we maatregelen voor een half jaar of voor een kwartaal. Nadien werd de situatie geëvalueerd en werd gekeken of de maatregelen verlengd moesten worden."

"Ik denk dat we met deze energiecrisis op dezelfde manier moeten omgaan. We zorgen ervoor dat de prijzen het komende half jaar gedempt worden. Begin september zullen we kijken wat we voor de periode erna kunnen doen."