Nederlanders komen hier massaal shoppen maar krijgen geen boete: Politie geeft vreemde uitleg

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In Nederlands zijn de niet-essentiële winkels nog altijd gesloten. Door de plotse sneeuwval kwamen heel wat Nederlanders richting België shoppen voor sneeuwgerief. Maar niemand kreeg een boete, ook al zijn dit soort niet-essentiële verplaatsingen verboden.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) haalde afgelopen weekend nog fel uit dat er zwaar beboet zou worden en dat mensen die naar het buitenland willen reizen onverhoopt terug gestuurd zouden worden als het om niet-essentiële verplaatsingen gaat.

Al lijkt dat niet te tellen voor de Nederlanders die naar ons komen. Dat werd afgelopen weekend nog maar eens pijnlijk duidelijk. De Decathlon van Turnhout werd zaterdag overspoeld door Nederlanders, op zoek naar sneeuwspullen. De uitbater vond het zelf te erg en verwittigde de politie.

Die deelde echter geen enkele boete uit, tot grote verbazing van velen. “Aanvankelijk was het inderdaad de bedoeling om te verbaliseren, maar toen onze ploeg ter plaatse kwam, waren er nog maar enkele Nederlandse voertuigen aanwezig”, zegt officier Sofie Vanaken aan HLN. “We vonden het niet meer opportuun om tot die actie over te gaan. Wel zijn we aanwezig gebleven en hebben we de Nederlanders er attent op gemaakt dat ze hier niet mogen komen winkelen.”