Petra De Sutter hevig geschrokken door "negentiende eeuwse toestanden"

door: STS
Petra De Sutter
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Post en Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) is geschrokken door de praktijken die sommige koerierbedrijven eropna houden.

Na de invallen bij PostNL maandag, zijn controleurs van de arbeidsinspectie samen met douane en politie nu ook binnengevallen bij concurrent DPD. Volgens vakbond ABVV zouden er verschillende inbreuken zijn vastgesteld, meldt VTM.

Bij PostNL en onderaannemers wordt aan zwartwerk en zelfs aan kinderarbeid gedaan, zo onthulde een undercoverreportage van de commerciële zender. Ook reden er mensen zonder rijbewijs.

Daens

"Dat zijn negentiende eeuwse toestanden. Toestanden die Daens destijds heeft aangeklaagd. Dat kan natuurlijk niet. 'Moderne slaven' van de e-commerce worden ze ook wel eens genoemd", reageerde minister De Sutter voor de camera.

"De manier om het probleem aan te pakken is volgens de postwet een ontwerp te laten goedkeuren dat ervoor zorgt dat bepaalde activiteiten binnen de pakjessector niet kunnen zonder vaste contracten bij een bepaald percentage van het personeel. Dat kunnen wij gaan vastleggen."