Politici reageren vol afschuw na nieuwe terreuraanslag in Brussel

door: MRO
Vivaldi - regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden werd niet meer hervat nadat een terrorist twee Zweedse supporters doodschoot. Politici reageren vol afschuw.

Voor aanvang van de wedstrijd België - Zweden werden twee Zweedse voetbalsupporters doodgeschoten door een man met een oorlogswapen. De dader verklaarde later in een video dat hij lid van IS is.

Het dreigingsniveau werd onmiddellijk verhoogd naar niveau 4 in Brussel en naar niveau 3 in de rest van het land. Intussen reageren politici vol afschuw op X, het voormalige Twitter.

Alexander De Croo

"Mijn diepste medeleven aan de nabestaanden van de laffe moordaanslag in Brussel", aldus premier Alexander De Croo. "Ik volg de ontwikkelingen samen met ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken op vanuit nationaal crisiscentrum. We volgen de situatie en willen de inwoners van Brussel vragen om waakzaam te zijn."

Bart De Wever

"De islamistische terreur slaat alweer toe in Brussel. Vreselijk", reageert Bart De Wever (N-VA). Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en de mensen op het terrein. Laat ons ondubbelzinnig verenigd staan in deze strijd."

Georges-Louis Bouchez

"België wordt in het hart geraakt. Een drama voor de getroffen families en voor ons land. Grote woorden tellen niet als er geen daden volgen: de strijd tegen terrorisme vergt een strengere aanpak, dagelijkse opvolging en geen inschikkelijkheid met de walgelijke ideeën die tot dergelijke drama’s leiden. Tijd voor daden!", aldus MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Annelies Verlinden

"Vreselijke schietpartij in Brussel. Dader wordt opgespoord. Onderzoek door politie en parket is bezig. Ik volg vanuit het Nationaal Crisiscentrum de situatie en de te nemen maatregelen op", klinkt het bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v).

Tom Van Grieken

"Ik kan het verd*mme niet meer aanhoren. Politici met hun tweets “Gedachten bij slachtoffers”, “verschrikkelijk”, “irreëel”. Straks staan ze er weer met hun kaarsjes en stoepkrijt! Het is islamitische terreur telkens tegen Europeanen. De keuze is duidelijk: Ondergaan of terugslaan!", schrijft Tom Van Grieken (Vlaams Belang).