Premier De Croo heeft niet mis te verstane boodschap voor experten

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen week kregen we bijzonder veel informatie. Heel wat experten uitten hun ongerustheid over de meer besmettelijke Britse variant en er waren de vele berichten over de vaccins. Premier Alexander De Croo wijst de experten met de vinger.

"Ik denk dat iedereen, alle experten, een stuk voorzichtiger zou kunnen zijn en zich baseren op wat we weten. Dat geldt voor experten in alle domeinen, ook in de politiek", aldus Alexander De Croo in De Zevende Dag.

De premier zegt dat de vele onheilspellende berichten uitputtend zijn voor de bevolking. "Men onderschat hoe uitputtend dat is voor mensen. Men spreekt vaak over corona-moeheid en ik begrijp dat die er is."

"De cijfers veranderen constant. Dat zijn de omstandigheden waarin we zitten. Men onderschat hoe uitputtend dat is voor mensen die de voorbije weken ook nog een gebombardeerd werden met berichten. Het ene bericht nog onheilspellender dan het andere."

"Die vaccins zijn onze strohalm, maar dat is nog altijd ongrijpbaar want we denken dat we het in onze handen hebben en op dat moment blijkt dat het niet zo is."