Premier De Croo kondigt aan dat er nieuwe maatregelen komen: "Snel ingrijpen"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagnamiddag komt het Overlegcomité opnieuw samen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) kondigde in de Kamer aan dat hij overtuigd is dat er nieuwe coronamaatregelen moeten komen aangezien de situatie 'bijzonder ernstig' is.

"We spreken in ons land vandaag over 470 bevestigde gevallen van Covid op 100.000 en dat is het hoogste cijfer dat we in ons land hebben gekend sinds maart. We zitten bijna 3 keer zo hoog als toen."

"Het is absoluut duidelijk dat men in onze ziekenhuizen op een kantelpunt staat, men staat op het punt om te bekijken of men de reguliere zorg moet uitstellen", aldus De Croo die de druk op de ziekenhuizen onder controle wil houden.

"Dit is een bijzonder ernstige situatie, het aantal gevallen stijgt exponentieel. Onze opdracht is duidelijk: we moeten de situatie in de ziekenhuizen onder controle krijgen voor de mensen die opgenomen worden, maar vooral voor het personeel in de zorg die al maanden het beste van zichzelf aan het geven zijn."

Snel nieuwe maatregelen

"Ik ben ervan overtuigd dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn. Als we naar de epidemiologische situatie in ons land kijken, voor mij is daar dan geen discussie over. We moeten snel ingrijpen."

"De maatregelen moeten duidelijk en eenvoudig zijn. Ik zou iedereen willen oproepen om die logica te volgen als we overgaan tot nieuwe beslissingen. Het moeten ook maatregelen zijn die eenvoudig te handhaven zijn."