Premier De Croo maakt indruk als 'warme luisteraar' op Karen die slechtziend is

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Omdat veel mensen in deze donkere tijden nood hebben aan een babbel, lanceerde Radio 2 het intiatief van de warme luisteraars. Eén van de 'warme luisteraars' was premier Alexander De Croo en hij sprak onder meer met Karen uit Zulte.

Warme luisteraars kunnen zich als vrijwilliger aansluiten bij een van de bestaande organisaties die nu al een luisterend oor willen bieden aan Vlamingen die er nood aan hebben.

Onze premier heeft ondertussen al enkele telefoons gedaan als warme luisteraar. Hij belde onder andere met Karen De Vos uit Zulte. Zij is slechtziend en woont alleen. Het gesprek met de premier deed deugd, vertelde ze in Beste Buren voor De Warmste Week.

"Het gesprek duurde 22 minuten, maar van mij mocht het veel langer duren. Hij is echt een hele warme man", reageert Karen enthousiast.

"We hebben over de coronamaatregelen en lockdown gesproken, wat dat doet voor mensen met een beperking. De premier zei me dat het niet evident is om te leven in mijn situatie. Sommige zaken zijn voor normaal ziende mensen zo evident, concludeert hij. Hij stond echt open voor mijn verhaal!"