Premier De Croo schept duidelijkheid over reizen tijdens de krokusvakantie

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De besmettelijkere varianten van het coronavirus zorgen voor ongerustheid. Heel wat experten zouden liefst zien dat niet-essentiële reizen worden verboden. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft hierover duidelijkheid gebracht.

De regels die vandaag gelden zullen blijven gelden tot na de krokusvakantie. Dat betekent dat niet-essentiële reizen sterk worden afgeraden, maar het wordt niet verboden.

"Tot en met en dus tot na de krokusvakantie zullen de regels die vandaag gelden voor internationale reizen, van toepassing blijven", maakte Alexander De Croo donderdag duidelijk in de Kamer.

"Ze zijn ten strengste afgeraden. Wie dat toch doet, moet op dag 1 en dag 7 worden getest, indien hij of zij terugkeert uit een rode zone. Die persoon moet ook de quarantaine respecteren. Daarover willen wij duidelijk zijn. Die regels gelden tot na de krokusvakantie."

"Wie zou overwegen toch te reizen tijdens de krokusvakantie, willen wij erop wijzen dat de regels zullen gelden tot na die vakantie. Sta mij ook toe duidelijk te zijn. Het is ten strengste afgeraden om internationaal te reizen."