PVDA onthult alles over auto's van Vlaamse ministers: "Die rijdt rond met de duurste wagen"

door: STS
Vlaamse regering
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA heeft cijfers bekendgemaakt inzake het wagenpark van de Vlaamse regering.

"Bij het kabinet van Ben Weyts rijden ze nog steeds met een Jaguar rond, de kabinetten van de Vlaamse regering beschikken samen over maar liefst 35 dienstwagens en zes ministers hebben een luxewagen die meer dan 2.000 euro per maand kost", meldt de PVDA op basis van cijfers die de partij opvroeg.

"Beseffen die ministers wel dat werkende mensen een maand moeten werken voor de leasingprijs van één van hun dienstwagens?", vraagt Jos D'Haese, fractieleider van de PVDA, zich af.

"Opvallend is dat niet regeringsleider Jan Jambon, maar minister van Mobiliteit Lydia Peeters in de duurste wagen rondrijdt. De leasingkosten van haar BMW 7 Berline 745e bedragen maar liefst 2.365,68 euro per maand."

"Het hoeft niet te verbazen dat openbaar vervoer geen prioriteit is voor iemand die zelf over zo'n auto met chauffeur beschikt."

"Besparen op het kindergeld of het openbaar vervoer, dat is geen probleem voor deze regering. Maar haar eigen wagenpark, dat is blijkbaar heilig. Wij vragen dat Jambon en co eerst eens naar zichzelf kijken, voor ze verder besparen op de samenleving."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24