Rousseau wil triest verhaal over meisje van 11 jaar kwijt: "Dit moet van mijn hart"

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau heeft op zijn sociale media een triest verhaal gedeeld over een meisje van 11 jaar dat door de jeugdrechtbank bij hem op kamp geplaatst werd. 

"Er moet even iets van mijn hart", begint Conner Rousseau op zijn Facebookpagina. "Jeugdrechtbank Ieper plaats meisje van 11 jaar bij ons op kamp. Geen oplossing deze zomer, dus op kamp."

"Meisje krijgt corona, dus moet eigenlijk weg van kamp. We bellen pleegzorg, sociale dienst en jeugdrechtbank. Ze wijzen allemaal naar elkaar. Ze hebben allemaal een punt, maar niemand kan haar helpen. Resultaat: er wordt ons gevraagd het meisje van 11 hier te houden."

"We zullen dat uiteraard doen, maar wtf zeg. Weet je hoe het voelt om tegen een ziek meisje van 11 te moeten zeggen dat niemand haar wilt/kan komen halen?"

"We hebben ons georganiseerd. Ze ligt alleen op een kamer. Hebben een lokaal met tv vrijgemaakt voor haar. Soms mag ze gaan wandelen met mondmasker en de nodige afstand. Maar ze mag niet in contact komen met andere kindjes. Nu al 2 dagen."

"En we hadden zo gehoopt dat ze hier even zonder zorgen gewoon kind kon zijn. Ik weet meteen weer helemaal waarom ik aan politiek doe. Om deze shit op te lossen. Daarom ook ons jeugddecreet."