Rzoska (Groen) bezorgd: "Je verwacht dat mensen met dergelijk loon hun facturen vlot kunnen betalen"

door: WVDS
Bjorn Rzoska
Afbeelding bron: Photonews

De gigantische stijging van de prijs voor energie brengt heel wat mensen in financiële problemen. Björn Rzoska (Groen) vindt dat men nu voluit de kaart van de hernieuwbare energie moet trekken, maar met voldoende aandacht voor een sociaal beleid.

Een alleenstaande moeder die ongeveer 2.000 euro per maand netto verdient, getuigde dat ze heel veel moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. “Dat is heel pijnlijk en dat zou eigenlijk niet mogen”, reageert Björn Rzoska, Vlaams fractieleider voor Groen, in gesprek met Redactie24.

“Je verwacht dat mensen die een dergelijk loon hebben op een comfortabele manier hun facturen kunnen betalen. Vandaag swingen die de pan uit. Daarom is het voor mij als Groen-politicus belangrijk dat groen beleid ook altijd sociaal beleid moet zijn.”

“Je kan die twee niet loskoppelen. Die worden al te makkelijk tegenover elkaar gezet, groene maatregelen kosten veel geld en zijn dus per definitie niet sociaal. Zonder dat sociale gaat dat groen beleid nooit werken en mogen we het ook nooit uitrollen.”

Bekijk het interview met Björn Rzoska in onderstaande video.