Theo Francken maakt zich boos: "Wees toch voorzichtig Kristof Calvo en alle anderen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De bestorming van het Capitool heeft ook in België een discussie op gang gebracht. Leden van de regeringspartijen wijzen met de vinger naar rechtse politici. Theo Francken (N-VA) vindt dit niet correct.

"Ook in België zie je wel eens politiek van verdachtmakingen, waarin men de democratie in vraag stelt", zei premier Alexander De Croo (Open Vld). Velen traden hem bij.

"Ik vind het wansmakelijk dat er altijd met de vinger wordt gewezen naar rechtse politici, ik vind dat niet correct", reageert Theo Francken bij VTM Nieuws.

"Ik heb nooit gezegd dat de verkiezingen gefraudeerd zijn of dat de regering niet rechtsgeldig zou zijn. Die is constitutioneel correct samengesteld. Alleen heb ik altijd gezegd dat het niet verstandig is in deze crisistijden een regering te maken zonder een meerderheid aan Vlaamse kant."

"De twee grootste partijen mogen niet meedoen en dat vind je nergens in de wereld. Als ik dat niet meer mag zeggen... mijn recht op vrije meningsuiting is toch ook belangrijk als parlementslid. Ik spreek namens bijzonder veel mensen in Vlaanderen."

Francken wijst op zijn beurt Kristof Calvo (Groen) terecht. " Kristof Calvo heeft een foto van een Vlaamse leeuw gepost met daarbij 'het virus van de haat'. Bedoelt hij daarmee dat iedereen die Vlaamsgezind is een haatspuier is? Wees toch voorzichtig Kristof Calvo en alle anderen."

"Ik denk dat je toch moet oppassen om zo zwaar uit te halen als je zelf zegt dat je verbindend bent. Dat gooit alleen maar olie op het vuur."