Theo Francken moet kritiek slikken: "Wat je doet is dom en gevaarlijk"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken krijgt kritiek op een bericht dat hij postte op sociale media. Hij krijgt het verwijt de politiek belachelijk te maken.

"Vandaag de tweede ronde van de politieke versie van 'De Zaak Alzheimer' in de Kamer", schrijft N-VA-Kamerlid Francken op X over de Kamercommissie rond het vergeten dossier van terrorist Abdesalem Lassoued.

"Niemand wist zogezegd van iets, hij stond ‘niet op de radar’ en toch vielen er twee doden bij een aanslag. Alle rode lichten stonden al jaren aan."

"Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne stapte op, maar de onthechte Annelies Verlinden blijkt toch niet zo onthecht als ze altijd beweert en houdt zich krampachtig vast aan haar ministerportefeuille."

"De regering kondigde in twee velreddingsgolven een rits maatregelen (strenger terugkeerbeleid, illegalenregister, meer volk voor politie en gerecht…) aan die er helemaal niet gaan komen."

"De premier focust zich verder op zijn internationale carrière en laat de Kamer vandaag links liggen. Zijn 'ploeg van 11 miljoen' is hij kwijt, zijn partij rolt vechtend over de straatstenen van de Melsenstraat."

Een man met de naam Frank reageerde op het bericht: "Pas op Theo. Straks steek je Trump voorbij wanneer het op het in het belachelijke trekken van de democratie aankomt."

"Als je karikaturen maakt van politieke opponenten, dan maak je de hele politiek belachelijk, en dus ook jezelf. Wat je doet is dom en gevaarlijk."