Tom Van Grieken walgt ervan: "Bah, en IS-terroristen terughalen kan wél"

door: STS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft stilgestaan bij de aanslagen van zes jaar geleden. Hij hekelt het feit dat sommige slachtoffers nog steeds geen schadevergoeding ontvangen hebben.

"Wat blijkt na zes jaar? Dat er nog steeds slachtoffers in de kou staan, die amper een eurocent schadevergoeding hebben gezien", spreekt Van Grieken in een videoboodschap.

"Los van het menselijk leed is het toch ongelooflijk wrang dat in die zes jaar tijd deze Belgische regering wel de tijd en de middelen had om IS-terroristen uit Syrië terug te halen?"

"Dat we op zes jaar tijd erin geslaagd zijn om veroordeelde IS-terroristen opnieuw vrij te laten. Maar dat deze regering het blijkbaar geen prioriteit vindt om mensen die voor de rest van hun leven schade hebben een deftige vergoeding te geven."

"Met het Vlaams Belang zou het verdorie niet waar zijn. We zouden die mensen wel vergoeden en niet overlaten aan politieke spelletjes tussen verzekeraars."

"En we zouden er vooral voor zorgen dat de radicale islam, die extremisten, hier nooit meer voet aan grond zouden krijgen. We zouden de radicale islam keihard aanpakken, want radicaal islamisme heeft geen plek in Vlaanderen."