Van deze coronamaatregel zijn we nog niet af: "Geen minuut langer dan nodig, maar we moeten ermee door"

door: STS
Vincent Van Quickenborne - Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf maandag aanstaande gaat er voor het eerst sinds lange tijd een versoepeling van de coronamaatregelen in. Maar over één maatregel werd met geen woord gerept: de avondklok. Die zal dus nog een tijdje van kracht blijven. Open Vld'ers Egbert Lachaert en Vincent Van Quickenborne krijgen als liberalen commentaar omdat ze zich er niet tegen verzetten, maar weerleggen die kritiek op sociale media.

"We gaan de avondklok geen minuut langer aanhouden dan nodig, maar om te kunnen versoepelen én de horeca perspectief te geven op 1 mei, moeten we er nog even mee door", stelt Van Quickenborne. "We evalueren de komende weken permanent alle maatregelen en handhaven de avondklok enkel zolang nodig."

"Niemand - niet N-VA of anderen - heeft gisteren de afschaffing van de avondklok op tafel gelegd op het Overlegcomité", voegt zijn partijvoorzitter Egbert Lachaert daaraan toe. "Vrijdag ging het dan ook vooral over een exit timing, met belangrijke inzet voor gesloten sectoren. De avondklok is een handhavingsmaatregel, die de komende tijd geëvalueerd moet worden."