Van Quickenborne onder vuur: "Verkrachter van studente had in cel moeten zitten"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

De 23-jarige jongeman die op 28 december een studente verkrachtte op de Solbosch-campus van de ULB blijkt een gewelddadig verleden te hebben.

De dakloze man takelde een andere dakloze vreselijk toe met een ijzeren staaf en een bijtend zuur. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen daarvan.

De dader kreeg 30 maanden celstraf opgelegd wegens slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. In augustus van vorig jaar kwam hij vrij. Op 28 december sloeg en verkrachtte hij een 21-jarige studente.

"Die man had in de gevangenis moeten zitten", zegt Marijke Dillen van Vlaams Belang. "Weer een verschrikkelijk menselijk drama dat zich in een rechtstaat, die naam waardig, nooit zou hebben afgespeeld."

"De studente is niet alleen het slachtoffer geworden van moorddadig gespuis dat eind december uiteraard niet vrij had mogen rondlopen. Ze is evenzeer het slachtoffer van het linkse, uiterst lakse beleid van Van Quickenborne, dat mogelijk maakt dat men zelfs na gewelddadige doodslag amper een cel aan de binnenkant ziet."

De raadkamer verlengde vrijdag de aanhouding van de verdachte, die daardoor nog minstens een maand in de cel zal moeten blijven.