Van Quickenborne spreekt dreigende taal: 'Niemand zal ontsnappen aan coronaboete'

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Politie zal bijzonder streng optreden tegen mensen die de coronaregels niet naleven. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aangekondigd. Hij waarschuwt dat niemand die op de bon gaat aan zijn boete zal kunnen ontsnappen.

"We hebben afgesproken met collega Verlinden dat de politie massaal ter plaatse is in alle steden. Er komen geen waarschuwingen meer, mensen gaan onmiddellijk op de bon: 250 euro en 750 euro voor de winkels", zei Vincent Van Quickenborne bij VTM nieuws.

"Van de kant van justitie garanderen we dat elke zaak zal worden bekeken. Mensen die niet betalen zullen voor de rechtbank moeten verschijnen en uiteindelijk zullen ze moeten betalen."

Strafblad

De minister benadrukt dat je een coronaboete maar beter onmiddellijk betaalt om te vermijden dat je een vermelding op je strafblad krijgt.

"Niemand zal ontsnappen aan vervolging. De boete naast je neerleggen zal absoluut niet pakken, integendeel want je zal veel meer betalen. Als je een boete moet betalen, betaal die dan onmiddellijk en dan komt ze ook niet op uw strafblad.

Tags