Van Quickenborne wil fors ingrijpen: "Een werkloze is soms beter af dan wie werkt"

door: MRO
Vincent Van Quickenborne Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) maakt zich zorgen. Hij stelt vast dat mensen die niet werken nu soms beter af zijn dan mensen die wel werken.

In bepaalde gevallen is een werkloze nu beter af dan iemand. Vincent Van Quickenborne vindt dat er moet worden ingegrepen om deze situatie te vermijden. De lasten op arbeid moet omlaag.

"De belastingen op arbeid moeten effectief naar beneden. Het verschil tussen werken en niet werken moet groter. Mensen betalen te veel belastingen als ze moeten werken", aldus Van Quickenborne in 'De zevende dag'.

"Het verschil tussen werken en niet werken moet groot genoeg blijven. Ik maak me de laatste tijd een beetje zorgen als ik allerlei tegemoetkomingen zie, ook het sociaal tarief. Je ziet dat in bepaalde situaties een werkloze beter af kan zijn dan een werkende en dat moeten we absoluut vermijden."

"We moeten die lasten naar beneden krijgen. De techniek die Van Peteghem voorstelt door de belastingvrije som op te trekken, lijkt mij niet de juiste te zijn omdat je op die manier bepaalde werklozen ook voordelen geeft. Je maakt dan het verschil tussen werken en niet werken niet groter."