Vandenbroucke voorstander van nieuw Overlegcomité voor Kerstmis: "Denk dat het nuttig is"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft tijdens een interview op de regionale zender ATV gezegd dat hij openstaat om de coronacrisis voor Kerstmis opnieuw te bespreken in het Overlegcomité.

"Ik heb er geen enkel probleem mee dat we op een vergadering van het Overlegcomité voor Kerstmis opnieuw over de coronacrisis gaan spreken. Dat was niet de afspraak, die was om dat terug op de agenda van het Overlegcomité te zetten na Nieuwjaar", vertelt Vandenbroucke bij ATV.

"Ik heb er geen enkel probleem mee dat dit reeds op de agenda komt van het Overlegcomité midden december. Ik denk zelfs dat het nuttig is dat we samen met die andere regeringen nadenken over de cijfers."

"Die cijfers zijn gedaald, maar ze dalen veel minder sterk en de opnames in de ziekenhuizen behoorlijk hoog lagen. Dat baart me zorgen en het is zeker nuttig dit samen met de andere regeringen te bekijken."

Geen versoepelingen

Toch betekent dit geenszins dat de minister ruimte laat om de maatregelen voor de eindejaarsfeesten te versoepelen. "Zoals de cijfers nu evolueren, voor het einde van het jaar is er geen denken aan dat je kan versoepelen."