Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès draagt bevoegdheden tijdelijk over: “Gedachten zijn bij haar”

door: PMN
Premier Sophie Wilmès
Afbeelding bron: Photonews

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft aangegeven dat ze tijdelijk haar bevoegdheden wil overdragen. Ze doet dat om persoonlijke reden.

Sophie Wilmès stelde die vraag aan premier Alexander De Croo. Die ook toestemde.

De Croo zal tijdelijk haar bevoegdheden Buitenlandse Zaken en Europese Zaken overnemen. Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s en Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, David Clarinval wordt tijdelijk belast met de bevoegdheid Buitenlandse Handel. Hij zal haar ook vervangen in het kernkabinet.    

Mathieu Michel, Staatssecretaris voor Digitalisering, belast met Administratieve Vereenvoudiging, Privacy en de Regie der gebouwen, wordt belast met de bevoegdheid Federale Culturele Instellingen.

Tijdens de periode blijft Wilmès wel lid van de regering. Ze gaf ook aan dat ze tijdens die periode geen loon wenst te ontvangen.

“Mijn gedachten zijn vandaag bij Sophie, haar man Christopher en hun kinderen”, reageert premier Alexander De Croo. “Het siert Sophie dat zij de uitdrukkelijke keuze maakt om haar man bij te staan en er te zijn voor haar kinderen.” 

“Haar keuze draagt mijn grootste respect weg. Op een moeilijk moment als dit ben je in de eerste plaats partner en mama. Ik wens Sophie, Christopher en hun kinderen heel veel moed en kracht toe.